Dejte svému životu chuť kari!


Jak se naučit vařit výborné kari?! Jde to celkem snadno: Úspěšně rozjetou kariéru v korporátu zabalte do krabice a vyhoďte z okna vzdušného zámku, pusťte se do nejistého podnikání s indickými potravinami a navrch se zamilujte do pákistánského obchodníka s kořením. Váš život hned dostane ten správný říz a příchuť dráždivého kari…

Autorka s nadhledem a humorem, ale občas i překvapivě vážně líčí životní příběhy, které zažívá s pákistánským partnerem i s jejich indickými kolegy a přáteli. V druhé části knihy představuje nejoblíbenější recepty indické a pákistánské kuchyně. Receptům předchází podrobný popis odhalující postupy, jak uvařit skutečně pravé lahodné kari. Recepty zahrnují vegetariánské i masité pokrmy a samozřejmě nechybí ani závěrečné sladké tečky, vynikající dezerty.

 

A co ke knize říká sama autorka?

„Život s chutí kari není knížka, není to ani kuchařka. Je to moje osobní terapie, moje vášeň, můj život… Kdo chce recept na indické kari, najde si ho na youtube. Kdo hledá informace o indické kultuře, otevře si Wikipedii… Pro ty, kdo mají rádi indickou kuchyni a chtějí  vědět co a hlavně kdo je „za tím“, zajímá je skutečný život a příběhy – pro ty všechny je náš Život s chutí kari… "

V čem je vaše kuchařka jiná?

„Na trhu je spousta indických kuchařek, ale většinou v nich chybí postupy a „fígle", na které jde přijít až delší praxí. Já vše srozumitelně vysvětlím hned v úvodu – jak docílit toho, aby kari opravdu chutnalo jako to v restauraci. Záměrně se také vyhýbám ingrediencím, které je velmi složité opatřit. Indická kuchyně získává na popularitě a tak je plno receptů i v různých časopisech, jenže pak se jako první ingredience v receptu na kari Máslové kuře objeví „rostlinný olej na smažení„ – jenže to kari se „Máslové“ kuře nejmenuje jen tak bez důvodu. Pročtu si ten recept celý a hned vím, že nebude fungovat. V mé kuchařce jsou recepty, které jsem sama vyzkoušela a ručím za ně. "